Bompengeaksjon Oslo

Alt ble feil etter 1.10.2017.

Alt gikk den veien de fleste ønsker før 1.10.2017.

Billister som hadde mulighet byttet til elbil(årsaken var vel 0,- i bom), folk var ikke illsinte på bomstasjoner, vi hadde en balanse.
Etter 1.10.2017 da takstene gikk opp til 60,- (rushtid diesel) kom opprøret, fb gruppene og motstanden steg betraktelig! Videre utartet det seg en «krig» mellom billister og syklister, mer propaganda rundt miljøhysteriet fra våre politikere. De vedtok denne økningen i fellesferien da de fleste var borte, det vil si at mange faktisk ikke visste noe før de så 60,- på skiltene.

Flere av vedtakene er gjennomført bak lukkede dører for folket. Ser vi på Sverige hadde de en åpen kommunikasjon med sine innbyggere og avholdt en folkeavstemning hvor resultater ble 52% for bomringen som har 1/3 del av Norges takster samtidig som den er gratis etter 18.00 og lørdag/søndag. Sverige klarte dette bedre enn oss!

At bomringen skal redde vårt klima er neppe rett. Vedfyring er verre. For å bedre luften, kan vi bytte ut 10 000 vedovner å få et like godt resultat om ikke bedre. Cruiseskip, oss mennesker, fly osv er større verstinger enn bilene. Bilene har aldri vært renere enn de er i dag! Teknologien er der.

Så hvorfor skal vi i 2019, hvor dagene er hektiske og vi løper fra oppgave til oppgave raskere enn tidligere, ikke få bruke bilene? Bilen er nødvendig i vår hverdag og kollektiv er ikke bra nok i vårt landstrakte land. Oslo er en by, det vil si vi lever ikke på landet vi som bor her.

Hvorfor skal billistene betale trippelt med avgifter? Vi betaler nok som vi gjør. Nok er nok, bomringen må vekk!!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print